Община Стара Загора, НЧ РОДИНА-1860“, клуб  Млад писател“ и вестник

...
Община Стара Загора, НЧ РОДИНА-1860“, клуб  Млад писател“ и вестник
Коментари Харесай

Пети Национален конкурс за авторска приказка организират в Стара Загора

Община Стара Загора, НЧ „ РОДИНА-1860 “, клуб  „ Млад публицист “ и вестник „ Tееn’s paper “ оповестиха петия  Национален конкурс за авторска приказка.

Темата тази година е „Вихър, Ковачът и Белият палат“. Целта на състезанието е да предизвика креативната мисъл и страст у създателите и да търси, и открива млади създатели, които не са работили в този род.

В състезанието могат да вземат участие създатели в две възрастови групи:
– първа възрастова група – младежи и девойки на възраст от 14 до 19 години, навършили съответната възраст до 1 май 2022г.
– втора възрастова група – създатели над 19-годишна възраст, без ограничаване на възрастта

Всеки създател може да взе участие с по ЕДНА творба до 4 страници А4, размер на шрифта 12, написана в прозаичност. Приказката не би трябвало да е взела участие в други състезания. Всяко произведение би трябвало да бъде съпроводено с информация с трите имена на създателя, дата и година на раждане, пощенски адрес, телефон, e- mail за контакти и по избор къса креативна биография.

Творбите за присъединяване в състезанието се изпращат на електронен адрес: [email protected], не по-късно от 10 май 2022 година Творбите ще бъдат оценени от тричленно жури. Победителите в състезанието ще бъдат оповестени и наградени на гала на 29.05.2022г. /неделя/ в Къща музей „ Гео Милев “, Стара Загора от 11.00 ч. и на 30.05.2022 година на уеб страницата на Народно читалище „Родина“ – www.rodina1860.bg и на фейсбук страницата на читалището – Читалище Родина. Всички отличени ще бъдат известени по и-мейл или телефон след журирането преди посочените дати.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР